FAQ

Wat is het verschil tussen de EZtransfer en de Transfermarker?

De distributeur van de Transfermarker is eind vorig jaar gestopt met de relabelling en distributie van de Transfermarker. Wij vonden het jammer dat het product daarmee misschien zou verdwijnen en zijn aan de slag gegaan om een nieuwe naam te bedenken. Omdat je met de marker makkelijk transfers kunt maken, lag EZtransfer (easy transfer) voor de hand. De EZtransfer en de Transfermarker zijn precies hetzelfde product, maar met een ander etiket, een nieuwe naam en een andere distibuteur.

Hoe spreek je EZtransfer uit?

Je zegt op zijn Engels: easy transfer.

Werkt de EZtransfer ook met inkt uit een inkjetprinter?

Nee, de EZtransfer werkt alleen met tonerinkt (uit een laserprinter of kopieerapparaat).

Werkt de EZtransfer ook met kleuren?

Ja de EZtransfer werkt ook met kleur. De kleuren zullen alleen iets lichter worden. Ook de ondergrond speelt een rol. Op een donkere ondergrond komen de kleuren niet zo goed over. Hoe lichter de ondergrond, hoe beter de kleuren uitkomen. 

Heb ik speciaal papier nodig voor de prints?

Nee, de prints kun je op gewoon papier afdrukken.

Waar kan ik de EZtransfer kopen?

Bekijk hier alle verkopers van de EZtransfer.

Is het mogelijk om de EZtransfer te verkopen in mijn winkel/webshop?

Ja, dat is mogelijk. Stuur ons een berichtje via Contact met je gegevens (KvK, BTW nummer).

Is de EZtransfer ook geschikt voor gebruik op de schutting?

Ja, de EZtransfer is zeker geschikt voor gebruik op een houten schutting. Als bescherming kun je nog een laag Mod Podge of vernis voor buiten aanbrengen.

Kun je stoffen bewerkt met de EZtransfer wassen?

Stoffen die bewerkt zijn met de EZtransfer kun je voorzichtig wassen, maar de afbeelding of tekst zal altijd iets uitwassen. De EZtransfer is namelijk géén textielstift. Was daarom de stof altijd op de hand uit, maar houd er rekening mee dat het altijd een beetje zal vervagen. De mate van vervaging is ook afhankelijk van de gebruikte stof. Op natuurlijk stoffen zoals katoen blijft het beter zitten dan op synthetische stoffen. Wil je het zeker weten? Maak dan eerst een proeflapje en probeer het uit. Probeer verder de stof zo weinig mogelijk te wassen.

Hoe lang gaat de EZtransfer mee?

Dat is natuurlijk moeilijk te zeggen en is vooral afhankelijk van de hoeveelheid projecten die je er mee maakt. Er zijn wel een aantal tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van de EZtransfer:

  • Laat de dop zoveel mogelijk op de stift. Alleen als je de stift echt gebruikt, haal je de dop eraf. Daarna zo snel mogelijk weer de dop erop. De vloeistof in de marker heeft de eigenschap om snel te vervliegen.
  • Markeer alleen de gedeeltes van het papier waar de tonerinkt zit. Geen lege stukken markeren.
  • Bij een groot project werk je het beste in kleine stukjes. Markeer een gedeelte en wrijf. Daarna ga je verder met het volgende stuk. Als je alles in één keer markeert, is het mogelijk dat er al een gedeelte vervlogen is.

Om je een idee te geven: alle door ons gemaakte voorbeelden en projecten die op www.eztransfer.nl staan, zijn gemaakt met één EZtransfer.

Kan ik de EZtransfer ook gebruiken op vilt?

Ja, de EZtransfer werkt ook op vilt. Houd er alleen rekening mee dat de afdruk vrij licht wordt. Het is dus aan te bevelen om een lichte kleur vilt te gebruiken. Zie ook deze foto.

eztransfer-op-vilt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.