Informatie

EZtransfer is een alternatief voor de Transfermarker. Met de EZtransfer kun je heel makkelijk transfers maken op bijvoorbeeld hout, canvas, textiel en kurk. Hieronder leggen we je kort uit wat je allemaal kunt doen met dit fantastische product. Lees de tekst en de waarschuwingen even goed door voor je aan de slag gaat.

Wat is het?

De EZtransfer is een marker waarmee je afdrukken van een laserprinter kunt overbrengen op bijna alle ondergronden. De vloeistof in de marker bezit de eigenschap om tonerinkt op te lossen en zo over te brengen op een andere ondergrond. Op een eenvoudige manier breng je je eigen teksten, plaatjes en foto’s over op hout, canvas, textiel, aardewerk, kurk, karton, papier, gips en nog veel meer. De ondergrond moet wel enigszins poreus zijn om de tonerinkt te kunnen opnemen. Zo zal de EZtransfer niet of minder goed werken op bijvoorbeeld geglazuurd aardewerk of gelakt hout.

Wat kun je ermee?

De EZtransfer is geschikt voor een heleboel doeleinden. Maak van alledaagse objecten leuke eyecatchers voor in je interieur. Of maak een persoonlijk cadeau. Maak bijvoorbeeld een houten hangertje met je favoriete foto of een canvas met een wijze spreuk. Maar je kunt ook naambordjes maken of potjes of flesjes met een stoffen etiket. Of etiketjes met wensen erop. Of een bedankje op een potlood. Wat ook mogelijk is, is een houten emmer met een mooie print of een bloempot die je pimpt met een mooie bloem of spreuk. Je ziet het, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je fantasie de vrije loop en maak jouw eigen EZtransfer project. De EZtransfer werkt ook met kleurenprints.

Hoe werkt het?

De EZtransfer werkt alleen met tonerinkt. Dat betekent dat je een print uit een laserprinter nodig hebt of een kopietje uit de kopieermachine in de supermarkt. Inkt van een inkjetprinter werkt niet! Voor het maken van een tekst, is het ook nodig dat je de print in spiegelbeeld afdrukt. Zo komt het leesbaar op je ondergrond. Breng de print met de beeldzijde naar beneden aan op je ondergrond. Het is handig om dit vast te zetten met schilderstape. Let op dat je niet over de print plakt. De vloeistof van de EZtransfer gaat niet door schilderstape. Markeer met de EZtransfer de stukken waar de tonerinkt zit. Deze worden meteen zichtbaar. Wrijf met een vouwbeen of lepel over de print. Spiek af en toe of de tonerinkt goed is overgebracht. Zo nee, markeer en wrijf nog een keer. Zo ja, dan kun je het papier verwijderen. Je print is nu overgebracht.

Gebruiken met verstand

In de EZtransfer zit de stof xyleen. Daarom is het belangrijk dat je goed ventileert als je werkt met de EZtransfer. Als je de dampen te veel inademt kan xyleen hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid veroorzaken. Zet daarom altijd een raam of deur open in de ruimte waar je werkt en werk niet te lang achter elkaar met de EZtransfer. Bij contact met de huid of ogen, goed spoelen met stromend water. De EZtransfer is om deze redenen dan ook niet geschikt voor kinderen. Ook niet gebruiken tijdens zwangerschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.