De EZtransfer als sjabloon op stoffen tas

In dit blog laat ik je zien hoe je de EZtransfer als sjabloon gebruikt. Ik maakte deze stoffen tas met schattige uiltjes en gebruikte de EZtransfer om de afbeelding over te brengen op de tas. Daarna kleurde ik de afbeelding in met Edding textielstiften. Lees hieronder hoe ik precies te werk ben gegaan.

eztransfer-sjabloon-stoffen-tas-edding-textielstiften-9

EZtransfer als sjabloon

Om een afbeelding over te brengen op stof is de EZtransfer natuurlijk uitermate geschikt. Deze leuke afbeelding van uiltjes wilde ik maken op een stoffen tas. Allereerst ga je op zoek naar de afbeelding die jij wilt overbrengen. Ik heb de afbeelding eerst nog een beetje bewerkt, zodat ik alleen de buitenste lijnen over had. Let er op dat jouw afbeelding in spiegelbeeld wordt overgebracht. Als je dat niet wilt, moet je de afbeelding eerst digitaal spiegelen. Dit kan heel eenvoudig in Word. Daarna plak je de afbeelding met de beeldzijde naar beneden op de juiste plek op de tas met een beetje schilderstape. Daarna ga je stukje voor stukje de afbeelding markeren met de EZtransfer en wrijven met een vouwbeen of iets anders dat hard is (bijvoorbeeld een lepel). Zo breng je eenvoudig deze afbeelding over op de tas. Als je tevreden bent, haal je het papier weg en kun je gaan werken met de textielstiften. Ben je nog niet helemaal tevreden, omdat je bijvoorbeeld de afdruk nog te onduidelijk vindt? Markeer die stukjes dan nog een keer en wrijf nog een keer.

Het sjabloon inkleuren met Edding textielstiften

Als je afbeelding goed is overgebracht, ga je beginnen met het inkleuren. Leg wel even een stukje karton of papier onder je werk om doordrukken te voorkomen. Ik tekende eerst de contouren en ging daarna de vlakken inkleuren. Ik merkte dat sommige kleuren iets in elkaar overvloeiden. Dus wees voorzichtig als je verschillende kleuren naast elkaar gebruikt. Ik werkte stukje voor stukje, zodat de textielverf goed kon drogen. Als de kleuren toch in elkaar overlopen, kun je er later nog eens over heen kleuren. Maar zorg dan wel dat je project even de kans heeft gehad om te drogen.

Het fixeren van de textielverf

Het fixeren van de textielstiften doe je met een strijkijzer zonder stoom. Zorg er eerst voor de de verf goed droog is. Daarna strijk je je project om het watervast te maken. Ik deed dit met de tas binnenstebuiten en op de warmste stand. Houd wel rekening met het materiaal waarmee je werkt. Deze tas was vrij stug en waarschijnlijk van katoen. Als de afbeelding gefixeerd is, kan je tasje gewassen worden.

De materialen die ik gebruikte

Hieronder zie je de verschillende stiften die ik gebruikt heb. Ik begon natuurlijk met de EZtransfer. Voor het wrijven gebruikte ik een vouwbeen.

eztransfer-sjabloon-stoffen-tas-edding-textielstiften-8

Het inkleuren van de afbeelding deed ik voornamelijk met Edding textielstiften. Ik gebruikte voor deze tas 9 verschillende kleuren. Daarnaast gebruikte ik ook twee Uniball Signo gelpennen (wit en rood-glitter) en een Posca PC-3M zwart. Deze zijn allemaal geschikt om te gebruiken op textiel. Mocht je zelf ook aan de slag gaan met textiel, dan wens ik je heel veel plezier! Het is hartstikke leuk! En met de EZtransfer als sjabloon kun je elke afbeelding eenvoudig overbrengen.

Eén gedachte over “De EZtransfer als sjabloon op stoffen tas”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.