Houten schijfjes in wintersfeer met de EZtransfer

Elles Rodenburg ging aan de slag met de EZtransfer. Ze maakte deze leuke houten schijfjes in wintersfeer. Gebruik ze bijvoorbeeld als onderzetter of hang ze gezellig in de kerstboom.

Werkwijze

Het maken van deze houten schijfjes is heel eenvoudig met de EZtransfer. Je print de gewenste illustraties uit met een laserprinter en knipt ze ruim uit (ongeveer de grootte van het schijfje). Dan plak je de afbeelding met de print naar beneden op het schijfje met een stukje schilderstape. Let wel op dat je de tape niet over de afbeelding plakt.

Vervolgens ga je met de EZtransfer over de afbeelding en je ziet meteen dat de print zichtbaar wordt door het papier. Markeer niet te veel in één keer, want de vloeistof vervliegt snel. Doe daarom ook altijd de dop weer snel op de stift. Dan neem je een hard voorwerp zoals een vouwbeen of een lepel en je wrijft de afbeelding op het houten schijfje. Spiek af en toe of het helemaal is overgekomen. Zo niet, dan ga je er nog een keer overheen. Ga zo verder tot je hele afbeelding is overgebracht.

Lees hier het blog van Elles!

Tips

  • Werk altijd in een goed geventileerde ruimte
  • Print teksten uit in spiegelbeeld
  • Gebruik een laserprinter
  • Maak je afbeelding niet te nat, ga er slechts één keer overheen met de EZtransfer

Project insturen

Heb jij nou ook een leuk project gemaakt met de EZtransfer? Stuur het dan in een e-mail naar info@eztransfer.nl. Dat vinden we leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.